Casteels probeert, maar moet buigen voor indrukwekkend record Lewandowski

17-12-2021 22:59

Bayern München had de Herbstmeister-titel al binnen en heeft het kalenderjaar 2021 op gepaste wijze uitgeluid. Het VfL Wolfsburg van onder meer Koen Casteels verloor na een sterke eerste helft alsnog kansloos van Bayern, dat in een lege Allianz Arena zijn negende Bundesliga-zege in de laatste tien wedstrijden.

De thuisploeg kreeg al snel wat het wilde: Koen Casteels redde na zeven minuten half op een inzet van Serge Gnabry en Thomas Müller fleurde zijn vierhonderdste Bundesliga-duel op door in de nastoot voor de 1-0 te zorgen. Weghorst rook direct daarna aan de gelijkmaker, maar stuitte op Manuel Neuer.

Wolfsburg bleef een uur lang nog in de wedstrijd, maar daarna ging het snel. Müller leverde ook nog een assist af en Dayot Upamecano kopte na een ragfijne aanval de 2-0 binnen. Vrijwel meteen daarna werd het ook nog 3-0 door Leroy Sané, die de bal met uiterste precisie voorbij Casteels krulde.

De naam van vedette Robert Lewandowski ontbrak nog op het scoreformulier, maar de Pool volleerde kort voor tijd alsnog zijn 43ste (!) competitiegoal van het kalenderjaar binnen: 4-0 én het record, dat voorheen op naam van Gerd Müller stond. Bayern staat halverwege de competitie op 43 punten, op een maximum van 51. Achtervolger Borussia Dortmund staat negen punten achter, maar speelt zaterdag nog tegen Hertha BSC.