Twee duels over in Premier League zaterdag, ook Lukaku test positief

Twee duels over in Premier League zaterdag, ook Lukaku test positief

16-12-2021 20:16
0

In navolging van Manchester United - Brighton & Hove Albion zijn ook Southampton - Brentford, Watford - Crystal Palace, West Ham United - Norwich City en Everton - Leicester City afgelast door de Engelse voetbalbond. Bij Chelsea-Everton is Romelu Lukaku er niet bij vanwege een positieve test.

De massale testen stromen binnen bij de verschillende Premier League-clubs. Van de vijf wedstrijden die er oorspronkelijk gepland stonden aanstaande zaterdag, gaan er maar twee door. Op zondag lijken er vooralsnog drie wedstrijden door te gaan, maar dat kan in de loop van de week nog veranderen.

Liverpool speelt donderdagavond wél, maar moet Virgil van Dijk, Fabinho en Curtis Jones missen vanwege positieve coronatests. De drie zitten in thuisquarantaine. De overige spelers en stafleden zijn opnieuw getest en waren allemaal negatief.

Brentford-manager Thomas Frank ziet maar één juiste oplossing voor dit weekend: het schrappen van alle Premier League-wedstrijden. "Ik denk dat we beter de volledige speelronde eruit kunnen gooien", zo liet hij donderdag al optekenen. "De besmettingen gaan bij alle clubs door het dak, iedereen kampt met hetzelfde probleem. De volgende speelronde uitstellen en daarna ook de League Cup (Brentford speelt op woensdag 22 december in de kwartfinale tegen Chelsea, red.), dat zou iedereen een adempauze kunnen geven, om alles weer op orde te krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie