Vanhaezebrouck spreekt over Club Brugge: “Een ontgoocheling hoe het gelopen is”

Vanhaezebrouck spreekt over Club Brugge: “Een ontgoocheling hoe het gelopen is”

11-12-2021 07:00
18

Er speelt maar één Belgische club na de winter in Europa en dat is KAA Gent. Hein Vanhaezebrouck spreekt tegenover Het Laatste Nieuws over Club Brugge.

Vanhaezebrouck is verbaasd dat KAA Gent de enige club is dat Europees nog actief is. “Ja, ik ben verbaasd dat er maar één Belgische club overwintert. Ik had verwacht dat Club Brugge derde ging eindigen. Na de eerste match tegen PSG begon ik zelfs te twijfelen of ze geen tweede konden worden, want ik vond PSG echt matig in Brugge. Met wat meer geloof had Club die match zelfs kunnen winnen. Ze hadden nooit verwacht dat PSG daar zo bleek zou zijn. De terugmatch was helemaal anders: toen is PSG wel scherp gestart, toen hebben ze snel het verschil gemaakt.”

Toch had Vanhaezebrouck meer verwacht van Club Brugge. “Maar als je zo goed speelt in Leipzig en daar wint met 1-2, dan moet je het thuis over de streep kunnen trekken. Het was voor mij een ontgoocheling om te zien hoe dat gelopen is. Temeer omdat Leipzig in de competitie bewezen heeft dat het niet meer de ploeg van vorig jaar is. Ze hebben veel aan kwaliteit ingeboet, ik vind ze achteraan veel meer te pakken dan de vorige jaren. Ik had gehoopt om Brugge te zien overwinteren, ook al zaten ze natuurlijk in een moeilijke groep.”