Net niet, maar geen man overboord: het nieuwe pad van Club NXT in Youth League

Net niet, maar geen man overboord: het nieuwe pad van Club NXT in Youth League

07-12-2021 16:20 Laatste update: 07-12-2021 16:20
0

Na een geweldige groepsfase is Club NXT er nét niet in geslaagd om zich te belonen met het allerhoogste in de UEFA Youth League. Aan een gelijkspel had het voldoende om haar loodzware poule af te sluiten als eindwinnaar, maar in de 94e minuut zette Paris Saint-Germain de fatale 3-2 op het bord. Dat betekent echter niet dat het toernooi er nu opzit, wel integendeel. VoetbalPrimeur.be schetst het nieuwe parcours.

Op een zucht stond Club NXT van een historische kwalificatie op het Europese toneel. De winnaars van de acht poules, die volledig synchroon zijn aan die bij de grote jongens, stoten namelijk automatisch door naar de laatste zestien. Blauw-Zwart had alles in eigen handen, maar liet het dus in extremis schieten. Daardoor is PSG nu zeker van een stekje in de achtste finales. Voorlopig kan enkel Juventus dat ook al zeggen.

Het Youth-League-avontuur van Club NXT zit er echter nog niet op. Als nummer twee is er immers nog het vangnet van een play-off-ronde. Daar stromen alle runner-ups samen met de laureaten van het zogenaamde 'Domestic champions path'. Momenteel zijn AZ (Ned), Empoli (Ita), Hajduk Split (Kro), Midtjylland (Den), Zilina (Svk) en ... KRC Genk de ploegen die vanuit dat pad zijn overgebleven. Eén van hen zou dus zomaar de tegenstander van de Brugse beloften kunnen worden.

Over exact een week, op dinsdag 14 december, wordt geloot voor die play-offs. De confrontatie zelf vindt op 8 of 9 februari 2022 plaats. Club NXT is met andere woorden sowieso verzekerd van Europese overwintering. Als de Brugse jonkies hun play-off-duel tot een goed einde brengen, vervoegen ze PSG alsnog in de achtste finales van de Youth League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie