Van den Brom betaalt gebrek aan resultaat: Overtuigd van kwaliteit van onze kern

Van den Brom betaalt gebrek aan resultaat: "Overtuigd van kwaliteit van onze kern"

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 22:38ma 06-12-2021 om 22:38

Wat eigenlijk al wekenlang in de lucht hing, is er maandagmiddag ook uitgevallen: John van den Brom is niet langer de hoofdcoach van KRC Genk. De Nederlander verloor in één week tijd twee keer van Club Brugge én geraakte niet verder dan een 1-1 bij KV Mechelen. Die magere puntenoogst kost hem uiteindelijk de kop, licht Peter Croonen toe.

Rond van den Brom hing al weken een gespannen sfeertje. Het voetbal dat Genk op de mat legde, was best aardig om te zien, maar al te vaak schoten zijn troepen zichzelf in de voet. Voorzitter Croonen benadrukt dat hij fijn heeft kunnen samenwerken met van den Brom. "We zijn overtuigd van de kwaliteiten van onze kern, net zoals voetbalminnend België, denk ik. En de kloof tussen die kwaliteiten en onze resultaten is te groot", vat hij zijn kijk op de situatie samen bij Sporza.

Volgens Croonen zag van den Brom zelf ook wel in dat het lastig zou worden met de huidige resultaten in het achterhoofd. "Hij was er nog van overtuigd dat hij dit kon keren, maar wij niet", klinkt het. Het Genkse bestuur besloot dan maar om de knoop door te hakken in het nadeel van haar Nederlandse coach. 

Geen voorbedachte rade
Opvallend: enkele weken geleden plaatste Genk met Glen Riddersholm eigenlijk al een hoofdtrainer in de staf, weliswaar onder de titel van T2. Haalde het bestuur zo zelf een paard van Troje binnen? Absoluut niet, benadrukt Croonen ten stelligste. "We hebben hem niet gehaald met de intentie om hem T1 te maken, zeker niet met de intentie om hem zo snel T1 te maken." Volgens Croonen is het zelfs niet helemaal zeker dat Riddersholm wel hoofdcoach zal blijven. 

Deze donderdag zou de Deen zich voor het eerst kunnen onderscheiden. Genk ontvangt dan Rapid Wien op de slotspeeldag van de groepsfase van de Europa League. Dat duel is meteen erg belangrijk: als de Limburgers winnen, kunnen ze nog doorstoten naar de knock-out-fase van het toernooi, maar bij verlies volgt er geen Europese lente.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Geloof jij dat Genk Riddersholm louter als T2 heeft aangetrokken?

Ja
16%
Nee, het was de bedoeling dat Riddersholm T1 zou worden, maar waarschijnlijk iets later
55%
Nee, dit was altijd al de bedoeling van Genk
29%
(152 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws