Gent fluit Vanhaezebrouck terug: 'Onze club staat volledig achter het protocol'

Gent fluit Vanhaezebrouck terug: 'Onze club staat volledig achter het protocol'

05-12-2021 23:26
9

Hein Vanhaezebrouck is zowat God in het Gentse voetballandschap, maar zelfs de Heilige Vader kan al eens teruggefloten worden. Dat heeft KAA Gent namelijk gedaan na de opvallende uitspraken van haar coach zaterdagavond. Na afloop van de 0-1-zege bij OH Leuven liet die zich nogal laatdunkend uit over het coronaprotocol van de Pro League.

Sinds het federale Overlegcomité afgelopen vrijdag nieuwe maatregelen afriep om de verspreiding van het vervloekte virus in te dijken, heeft ook de Pro League enkele aanpassingen gedaan. Zo moeten spelers en staf nu een mondmasker dragen wanneer ze het veld betreden of op de bank plaatsnemen. Vanhaezebrouck noemde die regelgeving 'onnozel' en louter schone schijn voor de camera's.

Het bestuur van Gent deelt dat standpunt hoegenaamd niet. Via een officieel persbericht op de eigen website fluit de club haar trainer terecht. Gent benadrukt dat het zich volledig kan vinden in de maatregelen die de Pro League heeft opgesteld, en verzekert vriend en vijand dan ook dat het die in de komende weken nauwgezet zal respecteren.

De mededeling van Gent:

Na de wedstrijd OH Leuven – KAA Gent reageerde onze trainer, Hein Vanhaezebrouck, in een interview op een ongelukkige manier op deze maatregel. In overleg met de trainer bevestigt KAA Gent echter volledig achter het protocol van de Pro League en de regering te staan. Ook in de toekomst zal KAA Gent de richtlijnen van de Pro League en de regering opvolgen zoals het bestuur, de technische staf en de spelers trouwens al gedaan hebben naar aanleiding van de wedstrijd in Leuven.

No Poll