Origi kroont zich tot matchwinnaar van Liverpool met last-minute doelpunt

04-12-2021 17:57

Liverpool is erin geslaagd de koppositie in de Premier League te grijpen. In Wolverhampton pakte de ploeg van Jürgen Klopp in de vierde minuut van de blessuretijd via Divock Origi de winst: 0-1.

Wolverhampton - Liverpool (0-1)
De bezoekers stonden met het supertrio Mohamed Salah-Diogo Jota-Sadio Mané aan de aftrap, maar het drietal kon niet imponeren tegen Wolves. Grote kansen bleven schaars, al was de Egyptenaar na veertig minuten dicht bij de openingstreffer. De vleugelspeler kon een combinatie met Andrew Robertson en Jota echter niet afronden.

Liverpool kwam na rust iets gretiger uit de kleedkamer, wat na een uur leidde tot dé kans die een doelpunt had moeten opleveren. Een miscommunicatie in de defensie van Wolverhampton gaf Jota de vrije doortocht naar het doel, maar De Portugees schoot van twee meter tegen de enige Wolverhampton-verdediger aan die hem de weg nog kon versperren.

In de vierde minuut van de blessuretijd viel de goal dan toch. Origi maakte hem net als hoe Cyriel Dessers hem in de Conference League maakte tegen Slavia Praag. De Liverpool-spits werd in de zestien aangespeeld en draaide prachtig weg. Door de zege staat Liverpool aan kop van de Premier League en passeert de club Chelsea.

Newcastle United - Burnley (1-0)
De eerste competitiezege van Newcastle United - en dus ook de eerste overwinning van Eddie Howe - is een feit. In een waar voetbalgevecht aan de Engelse oostkust trok de thuisploeg aan het langste eind. Callum Wilson maakte vlak voor de rust de enige treffer van de wedstrijd. The Magpies gaan op de ranglijst op doelsaldo Norwich City voorbij. Het gat tot de veilige plekken bedraagt drie punten.