Wolfsburg-Belgen zitten in ferme dip, Schick bezorgt Leverkusen monsterscore

04-12-2021 17:33

De Belgen van VfL Wolfsburg hebben opnieuw verloren. Hun ploeg keek al na vier minuten tegen een 2-0 achterstand aan en die klap kwam het team niet meer te boven. Bayer Leverkusen heeft dan weer hard uitgehaald tegen rode lantaarndrager Greuther Fürth: 7-1.

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg (3-0)
Het duel tussen de twee subtoppers uit de Bundesliga was nog niet goed en wel onderweg, of Wolfsburg keek al tegen een uitzichtloze achterstand aan. Jonathan Burkardt en Anton Stach zetten de thuisploeg binnen vier minuten op een 2-0 voorsprong. Het veldoverwicht was er voor Wolfsburg, maar daar is het meeste mee gezegd. In de blessuretijd strooide Maxence Lacroix met een eigen goal nog wat extra zout in de wonden.

Bij Wolfsburg ontbrak Koen Casteels met een blessure. Sebastian Bornauw mocht bij de rust invallen, terwijl Dodi Lukebakio en Aster Vranckx wél recht hadden op een basisplaats. Die laatste liet zich onder meer opmerken met een verre vrije trap op de paal. De ploeg ziet Mainz langszij komen op de ranglijst, waardoor Wolfsburg nu achtste staat.

Bayer Leverkusen - Greuther Fürth (7-1)
Bayer Leverkusen had zaterdagmiddag geen kind aan Greuther Fürth. De promovendus begon met goede intenties aan de wedstrijd, maar illusies op een resultaat konden snel de prullenbak in. Binnen twintig minuten had de thuisploeg al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken. Nog voor rust tekende Piero Hincapié voor de derde treffer.

Na rust was het dé grote Patrik Schick-show. De Tsjech maakte een zuivere hattrick en voegde er een kwartier voor tijd zelfs een vierde doelpunt aan toe. De thuisploeg stijgt door de zevenklapper naar plek drie op de ranglijst, vier punten achter koploper Bayern München, dat een wedstrijd tegen Borussia Dortmund tegoed heeft.