Paars-wit in rouw: Lange Jojo, de man achter Anderlecht Champion, is overleden

Paars-wit in rouw: Lange Jojo, de man achter Anderlecht Champion, is overleden

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 08:44wo 01-12-2021 om 08:44

Zanger Jules Jean Vanobbergen oftewel Lange Jojo is overleden. Hij is de man van onder meer het nummer 'Anderlecht Champion'. De Brusselaar overleed aan een slepende ziekte. Dat meldt Bruzz.

In Elsene zag Vanobbergen op 6 juli 1936 het levenslicht. Volgens zijn eigen biografie trad hij al tijdens zijn kinderjaren. Gedurende zijn schooltijd in Molenbeek kreeg Vanobbergen de bijnaam Grand Jojo of Lange Jojo.

Mexiconummer voor de Rode Duivels
In de jaren '60 van de vorige eeuw brak Vanobbergen door als zanger met hits als onder meer 'On a soif' en 'Jules César'. Toen de Rode Duivels in 1986 naar WK trokken bracht Lange Jojo 'E viva Mexico' uit.

Anderlecht Champion
De fans van Anderlecht kennen Lange Jojo dan weer het beste van het nummer 'Anderlecht Champion'. Het lied met het refrein 'Est-ce que j'ai pas raison? Oui, tu as raison! Anderlecht, Anderlecht, Anderlecht Champion'. Een lied dat de aanhang nog steevast zingt en Lange Jojo regelmatig zelf bracht in het Astridpark bij matchen van paars-wit. Het nummer werd geschreven na de landstitel van Anderlecht in het seizoen 1985.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws