Italiaanse media genieten terug van Mertens: 'Superieur eerbetoon aan Diego'

Italiaanse media genieten terug van Mertens: 'Superieur eerbetoon aan Diego'

29-11-2021 07:00 Laatste update: 16:30
4

Dries Mertens is terug van weggeweest. Zondag was de Rode Duivel de grote man in Napoli – Lazio. In de 4-0 zege van de Napolitanen scoorde Mertens twee keer. De Italiaanse media strooiden na de match met lof. Een overzicht. 

Een jaar geleden overleed Diego Maradona. De match in het Stadio Diego Armando Maradona stond dan ook helemaal in het teken van de voormalige Argentijnse ster. Heel Napoli eerde Maradona, Mertens voorop. 'De magie van Mertens', leverde in La Gazzetta dello Sport een negen op. 'Mertens eerde de nagedachtenis van Diego', schrijft de roze sportkrant.

'Een buitengewone Mertens brengt de ploeg van Spalletti alleen naar de top van het klassement', schreef Corriere della Sera. 'Wanneer Mertens na zijn doelpunt voor de aanhang vierde met de hand op zijn hart, leek het of Pluisje zijn Napolitaanse erfgenaam had aangeduid.'

De Napolitaanse krant Il Mattino genoot met volle teugen. 'Mertens zet Diego en de Azzurri op de eerste plaats. Het was een geweldige zege, duidelijk superieur van de eerste tot de laatste minuut over heel het veld. De tweede goal van Mertens was een geweldige actie met 21 passes die voor het doelpunt kwamen.

Een ongeloofelijke Mertens
'Mertens was ontketend', klinkt het bij Tuttosport. De Rode Duivel scoorde in de 10e en de 29e minuut. 'Mertens dribbelde en knalde onhoudbaar binnen. Het was een ongelooflijke avond voor Mertens.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie