Paderborn-trainer moet verplicht hele wedstrijd coachen met mondneusmaker op

Paderborn-trainer moet verplicht hele wedstrijd coachen met mondneusmaker op

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 12:45za 27-11-2021 om 12:45

Een primeur in het Duitse voetbal: zondag coacht SC Paderborn-trainer Lukas Kwasniok zijn ploeg negentig minuten lang met een mondneusmasker op. Tijdens de wedstrijd van zijn ploeg tegen Hansa Rostock in de 2. Bundesliga is hij de eerste trainer die dat verplicht wordt gesteld.

Kwasniok is niet gevaccineerd tegen het coronavirus, waardoor de Duitse deelstaat Rheinland-Westfalen hem verplicht een mondneusmasker te dragen. Vanwege de oplopende besmettingscijfers in Duitsland zijn de regels daar aangescherpt, waar dit er één van is. Een woordvoerder van Paderborn maakte vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrtijd van zondag bekend dat Kwasniok gezien zijn 'vaccinatiestatus' zijn masker het gehele duel moet opzetten, wil hij zijn ploeg vanaf de bank van aanwijzingen voorzien.

In Rheinland-Westfalen, waar Paderborn gelegen is, moeten ongevaccineerde mensen op hun werk een negatieve antigeen- of negatieve PCR-test kunnen overleggen én moeten ze verplicht een mondneusmasker dragen. Kwasniok stelde de vaccinatiediscussie onlangs in gesprek met BILD nog aan de kaak. "Ik ben voorstander van het vaccineren van risicogroepen. Alleen een jong, gezond mens moet dat zelf kunnen beslissen, aangezien het virus ook na het inenten kan worden overgedragen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws