Vijf kanshebbers op trofee voor 'Beste Doelman van het Jaar', Courtois ontbreekt

Vijf kanshebbers op trofee voor 'Beste Doelman van het Jaar', Courtois ontbreekt

22-11-2021 23:45
1

Nu het einde van het jaar stilaan om de hoek loert, duiken steeds vaker de gebruikelijke lijstjes en individuele trofeeën op binnen de wereld van het voetbal. Maandag maakte de FIFA bijvoorbeeld haar selectie bekend voor 'Speler van het Jaar'. Ook in de subcategorie 'Doelman van het Jaar' zijn kandidaten overgehouden. Daar hoort Thibaut Courtois echter niet meer bij.

De vaste nummer één van de Rode Duivels en Real Madrid leek nochtans een hoofdkandidaat, maar is door de FIFA niet bij de beste vijf doelmannen van de wereld gerekend. Alisson Becker (Liverpool FC), Gianluigi Donnarumma (PSG), Edouard Mendy (Chelsea), Manuel Neuer (Bayern München) en Kasper Schmeichel (Leicester City) mogen wel nog dromen.

In 2018 kroonde Courtois zich nog tot eindlaureaat van de prijs. Sindsdien volgden Alisson en Neuer hem op. De Duitser heeft er inmiddels zelfs al vijf achter zijn naam staan; dat record moet hij momenteel nog delen met Gianluigi Buffon en Iker Casillas. Als Neuer dit jaar weer zegeviert, laat hij zijn illustere (ex-)collega's dus achter zich. Overigens staan er met Jean-Marie Pfaff (1987) en Michel Preud'homme (1994) nog twee landgenoten op de prestigieuze erelijst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie