Vanderhaeghe volgt Cercle vanop een afstand: Ik voel me wat als Big Brother

Vanderhaeghe volgt Cercle vanop een afstand: "Ik voel me wat als Big Brother"

20-11-2021 13:25 Laatste update: 13:26

Dat voetbal de belangrijkste bijzaak (met de nadruk op bijzaak) is, weet Yves Vanderhaeghe sinds kort zeker. Onlangs overleed de vader van de Cercle Brugge-trainer. Op een persconferentie voor de match tegen Charleroi, vertelde hij hoe hij vanop een afstand zijn ploeg goed kan volgen.

Vanderhaeghe gaf aan dat de 1-1 op het veld van KRC Genk hem helpt om positief te blijven in deze moeilijke periode voor hem. "Het mooiste moet nog komen voor deze groep", liet Vanderhaeghe optekenen. 

De trainer van Cercle leidde de afgelopen trainingen van zijn ploeg niet om zichzelf de ruimte te geven tot verwerking van het verlies van zijn vader. Het is zijn staff die de trainingen leidt en dat doen ze volgens Vanderhaeghe uitmuntend. "De trainingen zitten goed in elkaar in functie van de tegenstanders." "Ik voel me zoals Big Brother", zei Vanderhaeghe nog, waarmee hij verwees naar de manier waarop hij de trainingen moet volgen: vanop afstand.

Zaterdag neemt Cercle Brugge het thuis op tegen Sporting Charleroi. De Vereniging staat na 14 speeldagen voorlaatste met 10 punten. Charleroi telt 23 punten en staat op plaats 5.