Danjuma (ex-Club Brugge) stelt teleur bij Oanje: 'Hoop op gevestigd'

Danjuma (ex-Club Brugge) stelt teleur bij Oanje: 'Hoop op gevestigd'

16-11-2021 09:45
1

Kenneth Perez had zaterdag tegen Montenegro (2-2) meer verwacht van Arnaut Danjuma. De 24-jarige aanvaller blinkt wekelijks uit bij Villarreal, maar stelde teleur in het shirt van het Nederlands elftal.

"Ik had echt mijn hoop gevestigd op Danjuma", zegt Perez in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Niet dat hij nu is afgeschreven, maar ik dacht echt: grote speler, snelle speler. Maar hij deed alles uit stilstand. En als hij aan het dribbelen ging, dan was het best vaak tegen een tegenstander aan, of over de achterlijn."

Toch zou Perez dinsdagavond in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen vasthouden aan Danjuma. "Het is wat de bondscoach ook aanstipte: de buitenspelers zijn gewoon niet zo heel sterk. Ik denk dat Danjuma beter is als er iets meer ruimte is, want ik denk dat hij wel een goede speler is."

Aan de rechterkant lijkt Louis van Gaal te kiezen voor Steven Bergwijn in plaats van Donyell Malen. Perez vindt het een lastige positie voor elke Oranje-international. "Ik heb het gevoel dat wie je ook aan de rechterkant zet, het zal altijd tegenvallen. Ze spelen eigenlijk nooit via de rechterkant."