“Ik zal eerlijk zijn: vooreerst omdat het contract beter was

“Ik zal eerlijk zijn: vooreerst omdat het contract beter was"

12-11-2021 20:00

Aleksandar Radovanovic is dit seizoen een vaste waarde bij KV Kortijk. Toch scheelde het geen haar of de Servische verdediger zat bij Sporting Charleroi. Hij legt uit waarom hij uiteindelijk een Kerel in plaats van een Zebra werd.

Eind januari van dit jaar trok Kortrijk Radovanovic aan. Het nam hem over van het Franse Lens. Dat kwam een beetje als een verrassing, want Charleroi was concreet bezig met de verdediger. "Ik zal eerlijk zijn: vooreerst omdat het contract beter was. Ja, ik praatte eerst in Charleroi", geeft de speler toe op de website van KV Kortrijk.

Radovanovic had destijds bij Charleroi ook een gesprek met Karim Belhocine, nu zijn trainer bij KV Kortrijk. "Ik had een heel goed gesprek met de coach, Karim Belhocine was dat, jawel. We bleken dezelfde mentaliteit en dezelfde motivatie te hebben."

Toch kon Charleroi Radovanovic niet overtuigen. “Maar met de directie voelde ik niet dezelfde klik. Als je in een nieuwe club komt, moet je meteen enthousiast zijn en dat was ik niet. Ik stapte in de auto en mijn vrouw vroeg of het getekend was. Ik zei neen.”