'Newcastle United wil uitpakken, coach Howe zet vijf namen op lijstje'

'Newcastle United wil uitpakken, coach Howe zet vijf namen op lijstje'

11-11-2021 21:00

Eddie Howe mag in januari met een flink budget de transfermarkt op van Newcastle United. The Sun kent vijf spelers die op het wensenlijstje van de 43-jarige manager staan.

Eén van de namen is die van Donny van de Beek. De middenvelder maakte in 2020 voor veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United, maar op Old Trafford vertolkt hij een bijrol. Afgelopen zomer mocht Van de Beek niet weg van manager Ole Gunnar Solskjaer, maar de 24-jarige middenvelder zal in januari aansturen op een vertrek als er niets verandert.

Volgens The Sun is ook zijn ploeggenoot Jesse Lingard een optie voor het ambitieuze Newcastle. Net als Van de Beek wil de 28-jarige Engelsman zijn kansen op het WK 2022 nieuw leven inblazen. Hij heeft bovendien de nodige ervaring in de Premier League en komt net als de Nederlander nauwelijks aan bod op Old Trafford. Hij moet zo'n 23 miljoen euro kosten.

Grote naam
Toni Kroos is de derde middenvelder op het verlanglijstje van Howe. The Magpies hopen de 31-jarige Duitser te verleiden tot een avontuur in Engeland, maar weten dat hij moeilijk is los te weken bij Real Madrid. De kans dat landgenoot Niklas Süle openstaat voor een transfer is een stuk groter. De mandekker is geen basisspeler bij Bayern München, waar zijn contract volgende zomer afloopt. Hij zou geïnteresseerd zijn in het project op St. James' Park.

Tyron Mings is een andere kandidaat om de defensieve problemen te verhelpen bij Newcastle, dat slechts negentiende staat in de Premier League en al 24 tegengoals incasseerde. Mings werkte al met Howe samen bij Bournemouth, voor hij naar Aston Villa vertrok. Dat hij een Engels international is, maakt hem extra interessant.