Chiellini pleit voor Super League: 'Spelers en fans willen meer Europese duels'

Chiellini pleit voor Super League: 'Spelers en fans willen meer Europese duels'

10-11-2021 22:17
Serie A 4 Reacties

Giorgio Chiellini is een voorstander van een Europese Super League. De 37-jarige verdediger van Juventus vindt de huidige situatie in het voetbal onhoudbaar en pleit onder meer voor minder teams in de Serie A.

Voorzitter Andrea Agnelli van Juventus is één van de initiators van de Super League-plannen. "Ik praat er al een paar jaar over met hem", zegt Chiellini tegen DAZN. "De toekomst van het voetbal gaat steeds meer naar een Europese benadering tegenover de nationale competities. Een speler op het niveau van Juventus wil die Europese wedstrijden spelen, met alle respect. Sporters van ons niveau, maar misschien ook de fans, willen meer Europese wedstrijden."

"We kunnen nu niet meer terug. Bonden, clubs en spelers moeten in gesprek gaan om de kalender te herschikken en nieuwe competities te creëren om deze sport nieuw leven in te blazen", vervolgt de robuuste mandekker. "In de Verenigde Staten zijn ze daar meesters in, daar is in iedere sport een Super League."

De hervorming van de speelkalender moet er ook voor zaken dat het aantal teams in de Serie A wordt teruggebracht. "Met alle respect, maar er moeten minder clubs in de Serie A zitten. Ik denk dat achttien en misschien zelfs zestien teams perfect zijn. Daarmee is er meer ruimte voor competitiviteit en Europese wedstrijden. We moeten verandering niet tegenhouden, want de situatie is zo langzaam onhoudbaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie