UPDATE: 'Gent wil Bolat niet laten gaan en vraagt stevige transfersom aan Turken'

UPDATE: 'Gent wil Bolat niet laten gaan en vraagt stevige transfersom aan Turken'

10-11-2021 19:30 Laatste update: 11-11-2021 09:33
14

KAA Gent kent opnieuw een seizoen met ups en downs, maar weet in Europa wel stevig te overtuigen. Het zal ook na de winter Europees voetbal spelen, maar moet dat mogelijk zonder Sinan Bolat gaan doen.

De kans bestaat namelijk dat Bolat de Oost-Vlamingen deze winter nog verlaat. Het Turkse Aksam weet dat Bolat op interesse kan rekenen van de topclub Fenerbahçe. De Turkse club zag eerste doelman Altay Bayindir voor lange tijd uitvallen en hoopt met Bolat een vervanger gevonden te hebben.

Bolat zou vanaf deze winter Bayindir kunnen vervangen en wanneer de 23-jarige doelman terug is zijn mentor worden bij Fenerbahçe. Daarnaast hoopt de club ook een zaakje te kunnen doen door Bolat voor een lage prijs in huis te halen.

Bolat heeft namelijk een aflopend contract bij Gent, dat nog niet werd verlengd. Als Gent nog iets wil verdienen aan de doelman, zal het hem dus deze winter van de hand moeten doen. De kans lijkt echter klein dat Gent Bolat zomaar zal laten gaan. De 33-jarige doelman is een sterkhouder bij de Buffalo's en hield al elf keer de nul in 24 partijen dit seizoen.

Update 11/11: Gent is niet van plan om Bolat zomaar uit de deur te laten wandelen. Als de ervaren doelman dan toch andere oorden opzoekt, zal dat een stevige duit moeten kosten. Volgens Ajansspor heeft Michel Louwagie een bedrag van drie miljoen euro geplakt op het hoofd van Bolat, geen peanuts voor een keeper van 33 jaar. Fenerbahçe moet dus niet hopen op solden in de Ghelamco Arena.