Onana kon ook naar JPL: “Dat was op een gegeven moment een optie”

Onana kon ook naar JPL: “Dat was op een gegeven moment een optie”

10-11-2021 09:12

Amadou Onana maakte afgelopen zomer de overstap van de tweede Bundesliga naar de Ligue 1. Tegenover Sport/Voetbalmagazine legt de aanvoerder van de Belgische beloften zijn keuze uit.

Onana had ook de kans om naar België terug te keren. De jeugdspeler van Zulte maakte al vroeg de overstap naar Duitsland. “Het was geen gemakkelijke keuze. Ik wist dat deze transfer een belangrijke volgende stap was in mijn carrière en dat ik het me niet kon permitteren om een fout te maken. België was op een gegeven moment een optie, maar ik vond het project van Lille interessanter.”

Onana had verschillende redenen om voor Lille te kiezen. “Eigenlijk hoef je niet lang na te denken wanneer je de kans krijgt om je te ontwikkelen bij een club die net landskampioen is geworden en zich opmaakt voor de Champions League. Natuurlijk wist ik dat dit seizoen voor Lille moeilijker zou worden dan het vorige. Technisch gezien was het onmogelijk om het beter te doen...” ( lacht)

Ook wilde Onana dichter bij huis zijn. “Er was nog een andere reden, die ik niet onder stoelen of banken wil steken: de gezondheid van mijn moeder is niet erg stabiel en na vier jaar ver van huis was het voor mij tijd om terug dichterbij te komen wonen. Geen enkel voorstel kwam me beter uit dan dat van Lille.”