Schade aan Berlijnse Muur groter dan verwacht: 'Hopen dat Feyenoord kosten draagt'

Schade aan Berlijnse Muur groter dan verwacht: 'Hopen dat Feyenoord kosten draagt'

09-11-2021 21:40
4

Voor de Feyenoord-fans die rond het Conference League-duel met Union Berlin de Berlijnse Muur bekladden, kan dat nog een vervelend staartje krijgen. De schade valt hoger uit dan verwacht, vertelt woordvoerder Hannah Berger van de Stiftung Berliner Mauer (stichting Berlijnse Muur). 

De zogeheten East Side Gallery werd in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd tussen Union en Feyenoord met graffiti overgespoten en voorzien van het woord 'Feyenoord'. Twee Nederlandse mannen van 21 en 25 jaar oud werden al snel gearresteerd. 

"Het verwijderen van de Feyenoord-graffiti was ingewikkelder dan het op het eerste gezicht leek en valt daarmee duurder uit dan verwacht", vertelt Berger aan het Algemeen Dagblad. "De schade aan de beschermlaag blijkt groter dan gedacht. Hoe diep die is beschadigd, moet nog worden vastgesteld." De stichting Berlijnse Muur houdt rekening met een kostenpost van 10.000 euro.

"Veel geld voor de twee opgepakte twintigers ingeval van een veroordeling, maar een schijntje voor Feyenoord", stelt Berger. "Wij verwachten dat de voetbalclub de verantwoordelijkheid neemt voor zijn fans en de kosten draagt, maar tot nu toe hebben we niks gehoord." De stichting deed bij de politie aangifte van beschadiging.