UPDATE: STVV ziet schorsing Bauer nog zwaarder worden na beroep

UPDATE: STVV ziet schorsing Bauer nog zwaarder worden na beroep

09-11-2021 20:45 Laatste update: 12-11-2021 15:45
16

Afgelopen weekend won Sint Truiden VV met het kleinste verschil op het veld van KV Mechelen. De wedstrijd werd echter wel ontsierd door een venijnige tackle van Robert Bauer op Ferdy Druijf

Bauer kreeg in eerste instantie slechts geel voor zijn ingreep. Na ingrijpen van de VAR werd die gele een rode kaart. Dinsdag maakte het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal de straf van de STVV-speler bekend. 

Zo krijgt Bauer een schorsing van vier weken voorgeschoteld, vanaf 11 november. Waarvan drie weken effectief en één week met uitstel. Daarbovenop krijgt Bauer ook een effectieve boete van €3.500 . 

UPDATE: STVV gaat in beroep tegen de straf van Bauer, dat laat Het Belang van Limburg weten. 'STVV wil vermijden dat het de polyvalente middenvelder voor de belangrijke competitiewedstrijden tegen Antwerp thuis (21/11), Seraing uit (27/11) en Union (3/12) moet missen.' Vrijdagnamiddag zal bauer zijn effectieve straf kennen.

Update: STVV ging in beroep tegen de oorspronkelijke straf van Bauer, maar de club ziet zijn straf nog zwaarder worden. Hij krijgt nu vijf weken schorsing waarvan vier weken effectief plus een boete van 4500 euro.