'Xavi gaat zes wijzigingen doorvoeren bij Barcelona: geen tripjes meer voor Piqué'

'Xavi gaat zes wijzigingen doorvoeren bij Barcelona: geen tripjes meer voor Piqué'

09-11-2021 09:33
1

De bezem gaat er doorheen bij FC Barcelona, meent Directo Gol, een populair Spaans sportprogramma. Xavi neemt de teugels stevig in handen en wil meer discipline zien van zijn spelers.

Xavi werd maandag voorgesteld als nieuwe trainer van Barcelona. Hij lichtte zijn visie kort toe en legt de lat hoog voor de komende jaren. Volgens Directo Gol zal Xavi streng zijn voor zijn spelers. Zo mag Gerard Piqué geen onnodige tripjes meer maken.

De verdediger werd nog wel eens gespot buiten Barcelona, soms zelfs zonder toestemming van zijn trainer. Hij vroeg Ernesto Valverde eens toestemming om naar een tenniswedstrijd te gaan. Valverde zei nee, maar Piqué ging alsnog. De eerstvolgende wedstrijd werd door Barcelona gewonnen en na afloop haalde Piqué zijn gram.

Xavi wil dat de spelers langer op het trainingscomplex aanwezig zijn en zegt 'nee' tegen personal training. De medische staf moet opnieuw ingericht worden en de manier van spelen is slechts beperkt bespreekbaar. Daarnaast moeten de social media beheerd gaan worden. Het is niet precies duidelijk wat daarmee bedoeld wordt, maar de social media-posts van Barcelona worden links en rechts wel eens als 'nutteloos' bestempeld. 

"Ik zal veel van mijn spelers eisen, maar zal ze ook helpen", zei Xavi maandag. "Het is een voordeel dat ik Ter Stegen, Piqué, Alba, Busquets en Roberto al ken. Ik weet waar ik ze kan prikkelen."