Boskamp gelooft niet in titel voor Union en geeft drie grotere titelkandidaten

Boskamp gelooft niet in titel voor Union en geeft drie grotere titelkandidaten

07-11-2021 19:45
11

Union is dit seizoen dé grote verrassing en staat na dertien speeldagen op een eerste plek in de stand. Dromen over een mogelijke titel doet men bij de Brusselaars absoluut nog niet en volgens Johan Boskamp hoeft dat ook niet.

De analist gelooft ook helemaal niet in een titel voor Union en ziet andere ploegen nog steeds meer kans hebben om kampioen te worden. "Een soort Leicester City-scenario zou heel erg mooi zijn, maar Club Brugge, Genk qua potentieel en zelfs Anderlecht schat ik nog hoger in. Bovendien maakt de competitieformule dat een pak lastiger", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Onder de indruk van Union is Boskamp wel. Hij heeft ook niets dan lof voor de Brusselse club. "Van mij mag Union kampioen worden hoor. Ze bewijzen dat je met redelijk beperkte middelen en gericht scouten heel ver kunt komen. Het is te zien of in januari spelers weggehaald zullen worden."

Een deel van dat succes is dankzij Felice Mazzu, die weer bewijst een uitstekende trainer te zijn. "Mazzu is weer zichzelf. Bij Genk ging die gozer plots heel andere dingen doen, nu doet hij het weer op zijn manier. Op zijn Charlerois. Zijn spelers spelen zonder een greintje angst", besluit Boskamp.