Mignolet is vaste prik op persconferenties: Hij is niet de doordeweekse jongen

Mignolet is vaste prik op persconferenties: "Hij is niet de doordeweekse jongen"

03-11-2021 09:22
3

Op het perspraatje in aanloop naar Manchester City - Club Brugge verscheen Simon Mignolet op het appel aan de zijde van trainer Philippe Clement. Dat de Rode Duivel zich mocht uitleven voor de aanwezige journalisten, is geen toeval. Club schuift haar doelman immers graag naar voren als uithangbord.

Dat heeft uiteraard te maken met zijn geweldige kwaliteiten als doelman, maar evenzeer heeft Mignolet een goede, verstandige babbel. Makelaar Nico Vaesen beseft dat ook die kant een positieve impact heeft op zijn imago. ""Simon denkt over alles goed na. Hij is niet de doordeweekse jongen", vat de Limburger de persoonlijkheid van zijn gouwgenoot samen in Het Laatste Nieuws.

Het verhaal van Mignolet bij Club Brugge moet men dan ook breder bekijken dan het louter sportieve plaatje. "Een enorme meerwaarde", is Vaesen lovend. "En hij gaat ook na zijn carrière goeie dingen verwezenlijken." De vraag is in welke rol dat dan wel zal zijn. Misschien overweegt Mignolet wel een trainerscarrière, al is dat voorlopig nog toekomstmuziek. Op zijn 33e denkt het nummer twee van de Rode Duivels nog niet aan stoppen.