Eriksen mag niet meer in Italië spelen: Inter zet deur voor transfer open

Eriksen mag niet meer in Italië spelen: Inter zet deur voor transfer open

29-10-2021 19:45

Internazionale staat open voor een vertrek van Christian Eriksen in januari. Dat meldt de Italiaanse kampioen in zijn financiële jaarverslag. De Deen mag volgens de Italiaanse regelgeving niet in de Serie A spelen met een defibrillator.

Eriksen kreeg afgelopen zomer tijdens de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland een hartstilstand. De 29-jarige spelmaker werd op het veld gereanimeerd en later werd bij hem een defibrillator geplaatst. In Italië is het echter verboden om met het elektrische apparaatje te spelen, en zelfs trainingen zijn niet toegestaan.

Inter zet om die reden de deur voor een transfer open. 'De huidige situatie van de speler voldoet niet aan de eisen die in Italië gesteld worden aan het beoefenen van sport', zo schrijft de club. 'Maar in andere landen zou de speler wel competitief kunnen spelen.' 

I Nerazzurri laat verder weten dat het nog op compensatie van de UEFA rekent vanwege inkomstenderving. Eriksen stond namelijk voor 18,3 miljoen in de boeken.

Overigens is het rond het herstel van Eriksen al enige tijd stil. La Gazzetta dello Sport en het Deense BT meldden begin september dat de speler in zijn thuisland voorzichtig weer oefeningen zou gaan doen. Zij speculeerden toen al over een winters vertrek. Onder meer Ajax werd genoemd als potentiële bestemming.