Van den Brom na klinkende zege: “Sommige spelers dringen zich op bij KRC Genk”

Van den Brom na klinkende zege: “Sommige spelers dringen zich op bij KRC Genk”

28-10-2021 09:12
7

KRC Genk en John van den Brom konden nog eens lachen na de mindere resultaten van de afgelopen weken. In de beker tegen Winkel Sport werd er met 0-6 gewonnen. Tegenover Het Nieuwsblad sprak de Nederlander over de prestatie van de Limburgers.

Van den Brom zag dat zijn spelers gretig waren. Na vijf nederlagen op rij deed de zege deugd. “Maar als dat kan met goed voetbal en zes mooie goals, dan geeft dat zeker extra voldoening. Iedereen speelde zijn match, maar sommige jongens hebben zich op zo’n manier getoond dat ze zich opdringen naar de volgende matchen toe. Dat heb ik graag als coach.”

Van den Brom gaf ook twee debutanten de kans. “Ook de twee debutanten stonden er meteen. Tobe Leysen deed wat hij moest doen, Tuur Rommens trok complexloos de lijn door van bij de beloften. Ik liet Luca Oyen naar links uitwijken, omdat zij mekaar zo makkelijk vinden.”

“Net als Paintsil zorgde Luca voor rust voor veel diepgang, dat was ook de opdracht”, vervolgt de T1. “Ik zag nog verschillende rasvoetballers, die zich op dit kunstgras onderscheidden. Dat stemt me erg tevreden. Of deze zege bevrijdend kan werken? Dat zullen we hopelijk zondag kunnen zeggen.”