KRC Genk heeft genoeg aan sterk kwartier tegen Sint-Eloois-Winkel

27-10-2021 21:50

John van den Brom en KRC Genk weten dan toch weer wat winnen is. De Limburgers hadden het op bezoek bij Sint-Eloois-Winkel niet al te moeilijk en bekeren verder na een 0-6 gewonnen wedstrijd.

Van den Brom besloot om zijn basiself op enkele plekken te wijzigen, maar deed toch nog een beroep op enkele grotere namen zoals Sadick, Arteaga en Thorstvedt. De amateurs van Sint-Eloois-Winkel speelden echter alsof hun leven ervan afhing en gaven Genk maar weinig ruimte tot voetballen.

Het eerste kwartier werd overleefd door de thuisploeg, al kon Sint-Eloois-Winkel nooit echt een vuist maken tegen de Limburgers. Genk had het dan weer moeilijk om echt tot doelrijpe kansen te komen en had na een half uur voetballen nog steeds niet gescoord.

Tien minuten voor tijd was het dan toch raak voor Genk. De ploeg van Van den Brom kreeg een strafschop, die werd benut door Iké Ugbo. Nauwelijks enkele minuten later wist Arteaga er zelfs 0-2 en 0-3 van te maken. Paintsil maakte er voor de pauze zelfs nog 0-4 van.

Veel viel er na de pauze niet meer te beleven. Voor KRC Genk hoefde het niet meer en Sint-Eloois-Winkel had het moeilijk om tot kansen te komen. Het probeerde wel, maar een doelpunt viel er niet. We leken af te stevenen op een 0-4 overwinning voor Genk, maar net voor tijd wist Ugbo toch nog een tweede doelpuntje mee te pikken. Het werd 0-5.

Uiteindelijk kregen we via Toma zelfs nog een zesde treffer te zien. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.