Onthutste Koeman reageert: 'Deze mensen hebben geen normen en waarden'

Onthutste Koeman reageert: 'Deze mensen hebben geen normen en waarden'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 14:44di 26-10-2021 om 14:44

Ronald Koeman heeft dinsdag voor het eerst gereageerd op de gebeurtenissen na de verloren Clásico van FC Barcelona tegen Real Madrid. Bij het verlaten van Camp Nou werden hij en zijn vrouw Bartina belaagd door tientallen supporters.

Barça-fans die zich hadden verzameld bij de uitgang van Camp Nou, liepen massaal naar de auto van Koeman om foto's te maken. Kwaadwillenden gebruikten dat moment om met hun sleutels of mobieltjes op het voertuig in te slaan. Koeman en zijn vrouw kwamen na het incident 'overstuur en aangeslagen' thuis, aldus Mundo Deportivo.

Daags voor de volgende competitiewedstrijd van Barça, uit tegen Rayo Vallecano (19.00 uur), reageert Koeman. "Ik denk niet dat er een oplossing is voor wat er gebeurde toen ik Camp Nou verliet. Voor mij is het een maatschappelijk probleem. Deze mensen moeten opgevoed worden, ze hebben geen normen en waarden", begint hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Tekst gaat door onder video

"De sfeer in het stadion was heel anders: zelfs bij een 0-2 achterstand bleef het publiek ons steunen", vervolgt Koeman. "Laten we niet te veel aandacht besteden aan de mensen die het verpesten voor de rest. De beelden zeggen genoeg. Ik was niet de enige die er last van heeft gehad: ook spelers die met hun vrouw en kinderen in de auto zaten werden lastiggevallen."

"We moeten ervoor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt. Het is een maatschappelijk probleem dat over de hele wereld bestaat, niet alleen hier", aldus de Barça-trainer, die het 'natuurlijk niet leuk' vindt. "Ik krijg liever applaus. Maar mensen die de situatie van de club en het team kennen, weten hoe het zit. Ik wil hierboven staan."

Koeman gaf later op de persconferentie aan dat niet alleen hij en zijn vrouw Bartina in de auto zaten tijdens de omsingeling. "Ik heb de beelden, omdat er twee mensen achterin zaten te filmen voor een documentaire."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws