Barcelona vindt unanieme steun voor Espai Barça-project van maximaal 1,5 miljard

Barcelona vindt unanieme steun voor Espai Barça-project van maximaal 1,5 miljard

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 23:12za 23-10-2021 om 23:12

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta lijkt de Espai Barça-plannen erdoorheen te krijgen. De clubleden hebben zich tijdens een buitengewone ledenvergadering unaniem achter het voorstel geschaard, heeft de club daags voor El Clásico via de officiële kanalen bekendgemaakt.

Barcelona zit diep in de financiële problemen, maar wil toch nog Camp Nou opknappen en uitbreiden: het roemruchte stadion kampt met tal van gebreken, werd onlangs duidelijk in een ontluisterend rapport. De club wil nu maximaal anderhalf miljard (!) euro uittrekken om dit mogelijk te maken en heeft dus in elk geval de steun van zijn leden. Als de definitieve plannen ook tijdens een referendum – op een nader te bepalen datum – goedgekeurd worden, kan Laporta definitief aan de slag.

De preses benadrukt dat de Espai Barça-plannen een cruciaal punt in de clubgeschiedenis zijn. "We moeten gebruik maken van de mogelijkheid om onze clubfaciliteiten te verbeteren. Dit is wat we na moeten laten aan onze kinderen en kleinkinderen", tekent de clubsite op. "De renovatie van onze faciliteiten is een onoverkomelijke noodzaak, om de toekomst en levensvatbaarheid van Barcelona te waarborgen en de concurrentiestrijd met onze rivalen niet te verliezen."

Bang voor het kostenplaatje is Laporta niet. "Sinds het vorige referendum in 2014 is er al 145 miljoen euro geïnvesteerd, maar slechts vijf procent van alle voorgenomen werkzaamheden is uitgevoerd", klinkt het. "Espai Barça is een unieke kans. Het zou niet het einde van de wereld zijn als er geen steun voor was, maar het had de zaken voor onze club zeker gecompliceerd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws