Jubilaris bij Club Brugge op de Bosuil: 100e wedstrijd in blauw-zwarte kleuren

Jubilaris bij Club Brugge op de Bosuil: 100e wedstrijd in blauw-zwarte kleuren

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 10:28za 23-10-2021 om 10:28

Club Brugge trekt op verplaatsing naar Royal Antwerp FC, altijd een beladen uitstap. Voor Clinton Mata heeft het duel van zondagmiddag op de Bosuil nog een extra prikkel in petto. De oersterke verdediger mag namelijk zijn feestkostuum niet vergeten.

Als Mata speelminuten verzamelt in Deurne-Noord, waar het toch alle schijn van heeft, zou dat zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Club Brugge zijn. Dat is ook Blauw-Zwart zelf niet vergeten. Via haar profiel op sociale media brengt Club de heugelijke gebeurtenis in herinnering. De 28-jarige Mata schitterde eerder in de kleuren van KAS Eupen, Sporting Charleroi en KRC Genk.

In de zomer van 2018 streek Mata neer bij Club Brugge, nadat hij in dienst van Genk geen onuitwisbare indruk had nagelaten. Zijn overstap naar Jan Breydel bleek echter een gouden zet van Philippe Clement. De voorbije jaren is Mata zelfs uitgegroeid tot misschien wel dé beste verdediger van de Jupiler Pro League. Zijn prijzenkast is er niet slecht bij gevaren, met twee landstitels en twee Supercups.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Mata is de beste verdediger in de huidige JPL

Eens
80%
Oneens
20%
(61 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws