KAA Gent pakt negen op negen na winst in Belgrado

21-10-2021 22:55 Laatste update: 23:06
16

Negen op negen en groepsleider, dat is het verdict na drie groepswedstrijden in de Conference League voor KAA Gent. Het won donderdagavond met 0-1 tegen Partizan Belgrado.

De Buffalo’s eisten na vijf minuten een strafschop nadat Vadis Odjidja werd aangelopen in het strafschopgebied. In plaats van een strafschop, kreeg Odjidja geel voor een schwalbe. Ondanks enkele Gentse kansen, stond het aan de rust nog steeds 0-0.

Vlak voor het uur zette Sven Kums de Buffalo's met een rake kopbal op voorsprong. Twee minuten had Odjidja een goede vrije trap in huis, maar Partizan-doelman Popovic tikte de bal van onder de lat.

Tot echte kansen kwamen beide ploegen nog nauwelijks en daardoor pakt Gent de drie punten mee naar huis. Met het maximum van de punten is Gent alleen leider in haar groep. Partizan staat nog steeds op plaats twee. Anarthosis Famagusta en Flora Talinn (de andere tegenstanders van Gent) speelden donderdagavond met 2-2 gelijk en tellen zo elk één punt na drie wedstrijden.