AS Roma krijgt slaag in Noorwegen en Tottenham gaat onderuit tegen Vitesse

21-10-2021 20:38
3

Voordat KAA Gent het donderdagavond opnam tegen Partizan Belgrado, werden er al enkele wedstrijden in de Conference League afgewerkt. Daarin gingen topfavorieten Tottenham en AS Roma onderuit.

Het AS Roma van José Mourinho trad aan tegen het Noorse Bodoe/Glimt. De Noorse kampioen vernederde Roma met 6-1. Al na 20 minuten stond Bodoe/Glimt 2-0 voor. AS Roma scoorde voor rust nog wel de aansluitingstreffer, maar na de rust ging het van kwaad naar erger. Na de 3-1 scoorden de Noren in nog geen tien minuten drie keer. Een vernedering van jewelste voor de Romeinen, die nu hun leidersplaats in Groep C kwijt zijn aan Bodoe/Glimt.

Tottenham nam het op speeldag drie op tegen Vitesse. De Londenaars, die het in Arnhem met een B-elftal probeerden, slaagden er niet in om te scoren. Vitesse deed de netten wel trillen. In minuut 78 schoot Maximilian Wittek de Nederlanders op voorsprong. Vitesse wist die voorsprong vast te houden.

Door die overwinning springt Vitesse over Tottenham naar plaats twee in Groep G. De eerste plaats in die groep is voor het Stade Rennes Jeremy Doku. Rennes won met 1-2 van het Sloveense Mura, nog zonder de geblesseerde Doku.