Tuchel laat zich uit over 'overplayed' Lukaku: “Mentaal uitgeput”

Tuchel laat zich uit over 'overplayed' Lukaku: “Mentaal uitgeput”

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 18:15di 19-10-2021 om 18:15

De voorbije zes wedstrijden wist Romelu Lukaku niet te scoren voor Chelsea. Thomas Tuchel heeft zich nu uitgelaten over de Rode Duivel. Volgens de trainer van Chelsea wil Lukaku misschien wel te veel.

Lukaku maakte vorig seizoen Inter kampioen. Terwijl Chelsea de Champions League won. Toch weet Tuchel Lukaku nog niet optimaal te gebruiken. “We zitten nog in het proces dat we moeten wennen aan elkaar”, aldus de trainer tijdens een persconferentie voor de Champions League-match tegen Malmö.

Volgens Tuchel heeft Lukaku veel te veel matchen gespeeld de voorbije maanden. "Ik heb het gevoel dat Romelu op dit moment wat 'overplayed' is. Hij speelde sinds de afgelopen zomer te veel wedstrijden. Nu speelde hij ook weer met de nationale ploeg in de Nations League."

Lukaku geeft zich altijd en daar schuilt juist het gevaar, meent Tuchel. "Je weet dat hij een fantastische atleet is. Hij is zeer competitief ingesteld. Hij wil altijd winnen. Hij wil altijd de leider zijn. Hij zal nooit een match licht opnemen. Die dingen spelen voortdurend in zijn hoofd. Dus ik denk dat hij wat mentaal is uitgeput."

Krijgt Lukaku dan rust tegen Malmö? "Momenteel staan we op een cruciaal punt. Het is moeilijk om te stellen of Romelu nu rust nodig heeft of we hem moeten blijven opstellen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws