FC Sheriff stunt in Champions League: 'Draaide veel meer om geld dan om voetbal'

FC Sheriff stunt in Champions League: 'Draaide veel meer om geld dan om voetbal'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 09:20di 19-10-2021 om 09:20

FC Sheriff bereikte in augustus als eerste Moldavische club ooit de groepsfase van de Champions League. Daarin wist de club al twee keer te stunten door Shakhtar Donetsk en Real Madrid te verslaan. Fred Benson maakte in 2014 een transfer naar de club uit Tiraspol en wist niet wat hem daar overkwam.

"Ik was echt verbaasd. In de stad dacht ik nog: zo, waar ben ik beland? Maar eenmaal in het stadion was het een paradijs", vertelt Benson tegen NU.nl. "Het was zó groot. Ik wist dat het een rijke eigenaar was, maar niet dat hij zó rijk was. Het complex had ook in Madrid of in Londen kunnen staan. Ik heb bij Ajax in de jeugd gespeeld, maar dit overtrof alles."

De oud-spits zag dat de eigenaar van FC Sheriff, Viktor Gushan, veel macht had en dat spelers en managers bang voor hem waren. "Als het hem niet zinde, ontsloeg hij de trainer en stuurde hij spelers weg. In mijn seizoen haalde hij twaalf Brazilianen en van hen mochten er zeven of acht in de winterstop weg. Toen moest ik ook vertrekken. Hij was niet tevreden over mijn prestaties."

Buitenlandse spelers hadden volgens Benson overigens minder te vrezen dan de Moldavische voetballers. "In de Moldavische competitie hebben ze geen buitenlandse spelers nodig, daarin redden ze het wel zonder hen", vertelt Benson. "In Europese wedstrijden is de druk heel groot, vooral op de Moldavische spelers. Zij hadden geen grote contracten zoals wij, dus voor hen was het op leven en dood. De eigenaar deed wat hij wilde. Het draaide veel meer om geld dan om voetbal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws