Engeland gestraft voor wangedrag supporters tijdens EK-finale

Engeland gestraft voor wangedrag supporters tijdens EK-finale

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 18:45ma 18-10-2021 om 18:45

Engeland moet de eerstkomende thuiswedstrijd onder de vlag van de UEFA zonder publiek spelen. Dat heeft de UEFA besloten nadat de misdragingen van enkele supporters tijdens de EK-finale is onderzocht. Naast de wedstrijd zonder publiek moet de FA, de Engelse voetbalbond, ook een forse boete betalen.

"We zijn teleurgesteld over het vonnis, maar we erkennen de uitkomst", schrijft de FA op de eigen website over de opgelegde sanctie. We veroordelen het verschrikkelijke gedrag van de mensen die verantwoordelijk zijn voor het wangdrag in en rondom Wembley en het spijt ons ten zeerste dat sommigen van hen het stadion konden betreden."

De FA stelt verder dat dit nooit meer zal gebeuren. Tijdens de EK-finale bestormden Britse hooligans het Wembley stadion in London. Ook leken er meer mensen in het stadion te zitten dan mocht en blokkeerden fans de trappen. De boete die de FA krijgt bedraagt 100.000 euro. Doordat de WK-kwalificatiewedstrijden onder de vlag van de FIFA gespeeld worden, zal pas de eerstvolgende Nations League-wedstrijd in Engeland zonder publiek gespeeld worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws