Breaking news

Boze Genk-fans bekogelen supportersbus Club Brugge, ramen moeten eraan geloven

Uitkijken naar speeldag 11: Provincieduels moeten Duivelse pijn helpen verbijten

Uitkijken naar speeldag 11: Provincieduels moeten Duivelse pijn helpen verbijten

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 13:00vr 15-10-2021 om 13:00

Laatste update: vrijdag 15 oktober 2021 om 14:00vr 15-10-2021 om 14:00

Terug van weggeweest: de Jupiler Pro League! Na twee weken windstilte gaat de bal vrijdagavond weer aan het rollen op de Belgische velden. Nu de kerstboom stilaan aan de horizon verschijnt, is het tijd om aan een winteroffensief te denken. VoetbalPrimeur.be somt vijf redenen op waarom je speeldag 11 absoluut op de voet moet volgen.

Duivelse kater doorspoelen
Bestaat er een beter medicijn om een voetbalkater weg te werken dan ... nog meer voetbal? Na de ontnuchterende prestaties van de Rode Duivels op de UEFA Nations League zakte het Belgische supportershart even diep weg in de borstkas. Aan de achttien clubs uit de JPL om voor defibrillator te spelen! Onze redactie wenst elke trouwe lezer alvast van harte doet dat zijn/haar favoriete ploeg dit weekend het laken naar zich toe trekt, al lijkt ons dat statistisch gezien onmogelijk.

In eigen gouw
Ons voetbalhartje ophalen, dat doen we misschien nog het liefst door languit onderuit te zakken bij een verhitte derby. Een echte burenstrijd staat er op speeldag 11 niet geprogrammeerd, maar enkele streekgenoten kijken elkaar wel in de ogen. Zo trapt Club Brugge vrijdagavond al af met een thuismatch tegen de Kerels uit Kortrijk, terwijl KV Oostende en Cercle Brugge zaterdag nog wat meer West-Vlaamse kruiden toevoegen. Zondag is het dan tijd voor de felste regiotwist, die tussen K. Beerschot V.A. en KV Mechelen. Sinds de bitse promotiestrijd van enkele jaren geleden botert het he-le-maal niet meer tussen beide supportersclans.

Antwerpse werken
Over Beerschot gesproken, ook na twee weken afleiding oogt de stand in de JPL nog steeds dramatisch voor De Ratten. Voor nieuwbakken coach Javier Torrente kwam die break daarentegen als geroepen. Veertien dagen heeft hij de tijd gehad om zijn principes in zijn elftal te slijpen. Benieuwd wat daarvan terecht komt tegen Malinwa. Overigens had stadscollega Brian Priske zich hetzelfde doel voor ogen gesteld. Royal Antwerp FC mag dan wel gedeeld aan kop gaan in de stand, flitsen deed het nog maar zelden. Priske benadrukte recent nog dat zijn troepen 'verschillende systemen' hebben ingeoefend tijdens de voorbije periode.

Overactieve Panda's
Wie al eens naar Paira Daiza afzakte, zal ons zuchtend gelijk geven: de panda mag je gerust tot de meeste tamme soorten uit het dierenrijk rekenen. Niet zo voor hun naamgenoten uit de Oostkantons! Terwijl menig waarnemer KAS Eupen als één van de grootste vogels voor de kat beschouwde, prijkt de club midden oktober zowaar ... op kop. Het zou ons verbazen mocht daar enige extra druk uit voortkomen bij onze immer ruhige Duitstalige landgenoten. KAA Gent, zondagavond gastheer voor De Panda's, is gewaarschuwd.

Oog op Europa
Niet alleen in eigen land, ook op het Europese toneel schakelt men stilaan over in wintermodus. Dat betekent daar vooral keihard knokken met het oog op een Europese overwintering. Van de vier Belgische afgezanten kan enkel Gent iet of wat op haar lauweren rusten na de verwachte zes op zes. Club Brugge moet dan weer haar uitstekende start doortrekken in de Champions League, terwijl Antwerp en KRC Genk een stevige optater kregen op speeldag 2. Als zij hun kansen gaaf willen houden op een lente in de Europa League, is het komende tweeluik met respectievelijk Fenerbahçe en West Ham United cruciaal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws