Bartomeu slaat terug naar Barça-voorzitter Laporta: 'Het was geen wanbeleid'

Bartomeu slaat terug naar Barça-voorzitter Laporta: 'Het was geen wanbeleid'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 08:28vr 15-10-2021 om 08:28

Josep Maria Bartomeu heeft in een interview met de Spaanse krant SPORT teruggeslagen naar FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta, zijn opvolger. De financiële situatie van de club is niet zo erg als wordt geschetst, stelt Bartomeu. Hij vindt het tijd voor een rectificatie.

Laporta was in Spaanse media kritisch op het beleid onder Bartomeu. "De directie is een jaar geleden afgetreden. Hoewel we graag wat meer anoniem hadden willen blijven, hebben we een statement gemaakt. De dingen die naar ons wijzen zijn niet helemaal correct", zegt Bartomeu. "De coronasituatie ontstond al in maart 2020. Van de ene op de andere dag liepen de inkomsen terug en verdienden de clubs niet genoeg geld meer om de salarissen en aanbieders te betalen. Wat ik wil uitleggen is dat de situatie niet zo ernstig als is als wordt geschetst."

Van 'wanbeleid' is volgens Bartomeu absoluut geen sprake geweest in de periode van 2014 tot 2020, waarin hij voorzitter was. "We waren heel verantwoordelijk. LaLiga en de UEFA vinden dat ook", zegt Bartomeu tegen Mundo Deportivo. "Er is 180 miljoen winst gemaakt en Forbes beoordeelde Barcelona als de meest waardevolle club ter wereld. De directie was bijzonder actief en leverde goed werk af, maar het beleid kon door corona niet meer worden uitgevoerd."

"Er is geen sprake geweest van wanbeleid, er is geen slechte erfenis. Wat duidelijk moet worden gemaakt is dat de topclubs uit Europa dienden als trein van het topvoetbal. Door clubs als Barcelona en Juventus, Bayern München, Manchester United, Chelsea, Paris Saint-Germain en Manchester City is de wereld gegroeid. Maar Real Madrid en Barcelona zorgden daar het meeste voor. Dat Barcelona uitgeroepen is tot meest waardevolle club is de bevestiging van goed beleid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws