HBVL-watcher ziet positief punt in Nations League-debacle Rode Duivels

HBVL-watcher ziet positief punt in Nations League-debacle Rode Duivels

10-10-2021 22:50
8

De Rode Duivels zijn tweemaal roemloos onderuit gegaan op de Nations League. Niets om vrolijk van te worden, of toch? Kristof Liberloo van Het Belang van Limburg ziet toch een positief punt.

De HBVL-watcher ziet de Rode Duivels namelijk als verre-van-favoriet naar Qatar trekken. “De verwachtingen voor het WK getemperd zullen worden.” Misschien zal dat bevrijdend werken, want Liberloo weet dat er veel verwacht werd.

Hij steekt zo ook de hand in eigen boezem: “Iedereen heeft het voortdurend over het pakken van een prijs. Ook wij. Omdat we geloven dat deze Rode Duivels over genoeg kwaliteiten beschikken. Alleen moet het dan wel allemaal meezitten”, schrijft hij. 

Ten slotte treedt hij De Bruyne bij als hij het heeft over de kwaliteit. Hij duidt op het feit dat de Belgen nu eenmaal niet de luxe van andere toplanden heeft. “Als Roberto Martinez moet puzzelen tegen toplanden, dan hebben de Belgen hun lot niet meer in eigen handen. Frankrijk en Italië hebben die luxe wel om te wisselen zonder aan kwaliteit in te boeten”, aldus Liberloo.