Vercauteren fileert Rode Duivels: Een generatie die niets wint

Vercauteren fileert Rode Duivels: "Een generatie die niets wint"

07-10-2021 20:08
16

De Rode Duivels kunnen donderdagavond een goede stap richting een prijs zetten en bij winst tegen Frankrijk zich kwalificeren voor de finale van de Nations League. Dan kunnen onze Rode Duivels een eindprijs winnen, al ziet Frank Vercauteren dat niet helemaal zo.

De voormalige bondscoach en ex-trainer van onder meer RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC ziet dat er steeds minder vertrouwen is in onze Rode Duivels. "Sinds de nederlaag tegen Italië - een terechte uitschakeling - is alles in de slechte zin gekeerd. Dit is een fantastische generatie, die niets wint", is hij streng in de Franse krant Ouest-France.

Vercauteren vindt ook niet dat de Nations League ook een échte prijs is. "We hebben geen WK- of EK-titel. We kunnen de Nations League winnen, maar dat is niet hetzelfde. De Nations League is niet de trofee waarop we wachten", geeft hij nog aan.

Voor de Rode Duivels zelf is de Nations League alvast een belangrijke trofee. Bij winst tegen Frankrijk neemt de nationale ploeg het zondag op tegen Spanje in de finale.