Leekens stelt Club Brugge gerust: Hij zal hier zeker uit leren

Leekens stelt Club Brugge gerust: "Hij zal hier zeker uit leren"

05-10-2021 11:00 Laatste update: 12:29
15

Noa Lang heeft zondag geen goede beurt gemaakt bij Club Brugge. Hij liet op Anderlecht weinig zien en was vooral bezig met het publiek. Georges Leekens weet echter dat Club zich geen zorgen hoeft te maken. 

Volgens Leekens zal Lang leren uit zijn fouten. "Ik maakte het vroeger mee met mijn ploegmaat Jan Sørensen. Die was geniaal, maar ook een beetje speciaal", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Zo gaat dat. Een foutje mag als je jong bent. Lang wilde zich gewoon bewijzen en zat ongetwijfeld al met Oranje in zijn hoofd, waar hij zich óók wil bewijzen."

Leekens vindt niet dat Lang een slechte mentaliteit toont. "Het zou veel erger zijn mocht hij niet voldoende lopen, bijvoorbeeld. Hij heeft nu misschien wel wat te veel aan zichzelf gedacht en zichzelf daarmee in een lastig parket gebracht, maar dat komt wel goed. Hij is pas 22, ik ben zeker dat hij hieruit zal leren. Clement is een goede peoplemanager, het komt wel in orde."

Lang werd door bondscoach Louis van Gaal geselecteerd voor Oranje, dat in de interlandbreak kwalificatiematchen speelt tegen Letland en Gibraltar.