Nieuwe kaakslag voor Cercle Brugge, Union pakt leidersplaats op Jan Breydel

02-10-2021 20:26
11

Union spoelde zaterdag de nederlaag tegen Royal Antwerp FC door. Dat deed het op Jan Breydel. Het won met 0-3 van Cercle Brugge en is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. Dante Vanzeir nam twee goals voor zijn rekening.

Net zoals op de vorige speeldag kwam Union eerder in actie dan Club Brugge en kon het dus de leidersplaats overnemen van Blauw-Zwart. Tegen Antwerp lukte dat niet, maar uitgerekend in het Jan Breydelstadion slaagde de ploeg uit Brussel daar wel in.

Tweemaal Vanzeir
Union kon wel pas het verschil maken na de rust. Dat kwam mede door het doelhout, een wat mindere afwerking en Cercle Brugge-doelman Didillon. Uiteindelijk was het Vanzeir die na een uur de bezoekers op voorsprong bracht. Tien minuten voor het einde verdubbelde aanvaller ook de score. Zes minuten voor het einde nam Lapoussin alle twijfel weg.

Union leider, Cercle Brugge lijder
Door de zege telt Union negentien punten. Dat is één punt meer dan Club Brugge. Blauw-Zwart speelt zondag nog de topper op het veld van Anderlecht. Voor Cercle Brugge ziet het er almaar slechter uit. Na tien speeldagen staat het op de zestiende plaats met acht punten.