Tissoudali helpt dakloze vriend: Die kunnen ook ooit succesvol geweest zijn

Tissoudali helpt dakloze vriend: "Die kunnen ook ooit succesvol geweest zijn"

02-10-2021 21:00
4

Tarik Tissoudali voetbalt nu bijna een jaar voor KAA Gent, maar woont wel nog steeds in Antwerpen. Op het Eilandje heeft hij een bijzondere relatie met René-Pierre, een (semi-)dakloze Zwitser die inmiddels een vriend van de familie is geworden. Een hartverwarmend verhaal.

Bij de supermarkt in de buurt van waar het gezin Tissoudali woont, valt René-Pierre regelmatig te zien, schetst Het Belang van Limburg. De man mag wel in een kamertje boven een naburig café wonen, maar brengt het grootste deel van zijn tijd op straat door. In zijn thuisland, Zwitserland, is hij niet meer welkom. Toen de vrouw van Tissoudali op een dag met hem aan het praten sloeg, geraakte hun vriendschap van de grond.

Niet meer dan logisch, vindt Tissoudali zelf. "Heb jij een volle maag maar je buren honger, dan ben je een slechte buur", vat hij zijn levensvisie samen. "Daklozen worden meteen afgeschreven maar dat kunnen ook gewoon mensen zijn die ooit succesvol waren en dan in de shit belanden."

Tissoudali kon het dan ook niet over zijn hart krijgen om René-Pierre aan zijn lot over te laten. Zo kocht hij de voorbije maanden nieuwe schoenen voor de man, brengt hij hem geregeld warm eten en delen ze zelfs samen een Netflix-account. Naastenliefde van het zuiverste water, met andere woorden.