Sporting profiteer van uitglijder PSV, Sevilla haalt uit tegen coach Crasson

07-11-2019 21:07
1

Sporting Portugal heeft PSV donderdagavond afgelost als koploper in Groep D. De Leões begonnen hun Europa League-avontuur nog met een nederlaag bij PSV, maar staan na een uitzege bij Rosenborg nu op negen punten.

Rosenborg-Sporting Portugal 0-2
De Noren stonden nog op nul punten en konden daar tegen Sporting geen verandering in brengen. De Portugezen maakten voor rust het verschil via een krachtige kopbal van Sebastián Coates en een individuele actie van vedette Bruno Fernandes. De zege van Sporting kwam niet meer in gevaar. PSV verloor met 4-1 van LASK Linz en staat nu samen met Linz twee punten achter op Sporting, in de wetenschap dat het qua onderling resultaat de mindere is van de Oostenrijkers.

F91 Dudelange-Sevilla 2-5
Sevilla is na vier wedstrijden al zeker van overwintering in de Europa League. De Andalusiërs boekten in het Luxemburgse Stade Josy Barthel hun vierde overwinning op rij, tegen het Dudelange van Bertrand Crasson. Moanes Dabour en Munir El Haddadi verdeelden voor rust de buit : 0-4. El Haddadi maakte in de tweede helft zijn hattrick vol. Danel Sinani maakte de score vervolgens nog enigszins draaglijk voor de Luxemburgers: 1-5 en 2-5.