Courtois is weer doelman en zweeft als vanouds naar de hoeken op training van Real

5 maart - 23:30
3

Thibaut Courtois ziet steeds feller licht aan het einde van zijn blessuretunnel. Na zijn noodlottige knieletsel van afgelopen zomer staat de veelvuldige Rode Duivel dicht bij zijn terugkeer. Op training kan hij alvast weer zweven naar elke bal. En het moet gezegd: hij drijft de sterren van Real Madrid, onder wie Luka Modric, geregeld tot wanhoop met zijn parades.

Het ziet er dus naar uit dat Courtois binnenkort zijn wederoptreden zal kunnen maken voor Real. Vermoedelijk gebeurt dat ergens in de loop van april. Net op tijd om De Koninklijke bij te staan in hun strijd om de Spaanse titel en - wie weet - een nieuwe triomf in de Champions League. Op het EK in Duitsland zal Courtois hoe dan ook ontbreken. De doelman kondigde maanden geleden zijn verstek al aan in een veelbesproken interview. Hij haalde zijn blessure aan als reden, maar evenzeer speelt de verzuurde relatie met bondscoach Domenico Tedesco.

Courtois kijkt zelf reikhalzend uit naar zijn terugkeer bij Real. Hij voelt ook dat het steeds beter loopt. 'Bij elke training voel ik mij dichterbij komen. Bedankt voor jullie steun, het geeft mij veel energie!', schrijft onze landgenoot bij zijn post op X.