Odjidja keert terug in Europese selectie van Gent, herboren Chakvetadze ontbreekt

Odjidja keert terug in Europese selectie van Gent, herboren Chakvetadze ontbreekt

29-09-2021 17:27
4

Zonder al te veel glans sprong KAA Gent twee weken geleden over de eerste horde in de groepsfase van de Conference League. Op het veld van het bescheiden Flora Tallinn won het met 0-1. Voor speeldag twee, een thuismatch tegen het Cypriotische Anorthosis, beschikt Gent nog over een extra wapen.

Vadis Odjidja is namelijk weer klaar voor de dienst, nadat hij enkele weken uit roulatie was vanwege blessureleed. Afgelopen weekend moest de vaste aanvoerder van De Buffalo's nog vanuit de tribunes toekijken hoe zijn ploeggenoten Cercle Brugge opzij zetten (2-1). Nu is hij zelf weer van de partij. Waarschijnlijk begint Vadis op de bank tegen Anorthosis.

Wie niet in actie zal komen donderdagavond, is Giorgi Chakvetadze. De laatste weken komt de Georgische technicus, die vorig seizoen in rook zag opgaan door een zware blessure, steeds vaker aan de oppervlakte, maar Hein Vanhaezebrouck selecteerde hem niet voor het duel tegen Anorthosis. Mogelijk ondervindt hij een kleine terugslag en wil de sportieve staf geen risico's nemen. Ook Andrew Hjulsager is er niet bij; de zomeraanwinst ligt evenzeer al even in de lappenmand.