Vandenbempt: Die zaak zou maar het topje van de ijsberg zijn

Vandenbempt: "Die zaak zou maar het topje van de ijsberg zijn"

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 15:00do 23-09-2021 om 15:00

Donderdag bracht De Tijd dat het oud-Anderlecht bestuur mogelijk fraude pleegde bij de overname door Marc Coucke. Commentator Peter Vandenbempt reageert op de website van Sporza.

Het is niet de eerste keer dat het oud-Anderlecht bestuur in opspraak komt. “Het parket was immers al bezig met een onderzoek naar onregelmatigheden bij transfers uit het verleden. In die zaak zijn Herman Van Holsbeeck en Christophe Henrotay (makelaar van onder meer Thibaut Courtois) inmiddels al officieel in verdenking gesteld”, stelt de commentator allereerst voorop.

Bij de overname in 2017 verliepen er heel wat ongeregeldheden. Vandenbempt denkt dat dit nog niet het minste is: “Die zaak zou maar het topje van de ijsberg zijn, want er zouden nog tal van voorbeelden zijn waarbij geprobeerd is om Coucke op te lichten.”

In ieder geval weet de Spotza-Journalist dat dit niet voor imagoschade voor Anderlecht zal zorgen. “Omdat het overduidelijk is dat het nieuwe bestuur van Anderlecht hier niets mee te maken heeft, behalve dan eigenaar Coucke als benadeelde partij, is er van imagoschade voor de club deze keer geen sprake.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws