Geen effectieve schorsing voor Al-Dakhil van Standard, Asselman blijft geschorst

Geen effectieve schorsing voor Al-Dakhil van Standard, Asselman blijft geschorst

22-09-2021 10:01
24

Standard heeft deels haar slag thuisgehaald. Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste om Ameen Al-Dakhil niet effectief te schorsen. Patrick Asselman ontliep zijn effectieve straf niet.

In Standard – RSC Anderlecht pakte Al-Dakhil al na zeven minuten rood. Het Bondsparket stelde een schorsing van één speeldag effectief voor. Standard ging daar niet mee akkoord. De Rouches mochten hun zegje doen en wezen volgens Het Nieuwsblad op het feit dat de jonge speler zenuwachtig was voor zijn eerste klassieker, dat het geen gemene overtreding was en dat de fout al vroeg in de partij plaatsvond.

Standard kreeg gehoor. De effectieve speeldag schorsing is niet meer, wel is er een voorwaardelijke straf van één speeldag opgelegd. Ook moet er een boete van 500 euro worden betaald. Maar Standard kan dus op de aankomende speeldag een beroep doen op Al-Dakhil. Standard ontvangt zaterdag STVV.

Misverstand
Tijdens Standard – Anderlecht toonde Nicolas Laforge een rode kaart voor voor Asselman. Volgens Standard was er sprake van een misverstand. Bij de Rouches beweert men dat men dacht dat de scheidsrechter Eric Deflandre – een andere assistent van Mbaye Leye – wilde spreken. Deze uitleg zorgde niet voor een kentering. Volgens de krant is op beeldmateriaal zelfs te horen dat Asselman riep: "Geef mij die kaart." De video-analist is nu twee speeldagen effectief geschorst.

Eerder had Standard al de schorsing voor drie speeldagen effectief van Collins Fai aanvaard. De speler kreeg rood na een actie op Anderlecht-speler Kristoffer Olsson. Fai kreeg pas rood nadat de VAR was tussengekomen. 

No Poll