Volledige hervorming van Belgisch voetbal? 'Audit legt voorstel op tafel'

Volledige hervorming van Belgisch voetbal? 'Audit legt voorstel op tafel'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 07:33wo 22-09-2021 om 07:33

Het internationale auditbureau Twenty First Group boog zich het voorbije jaar over de vraag hoe het Belgische voetbal zich kan redden. Het Laatste Nieuws kon de audit inzien en een hervorming van het Belgische voetbal ligt op de loer.

Het competitieformat is al een aantal keer veranderd. Tot het seizoen 2022-2023 zullen er achttien clubs in 1A zijn door de coronacrisis. Volgens Twenty First Group zal het aantal clubs echter naar beneden moeten. Het voorstel: twaalf clubs in 1A en veertien clubs in 1B. In de reguliere competitie blijft de heen- en terugronde voorzien.

Ook de Play-Offs zouden nog bestaan, maar een halvering van de punten zou wegvallen in een Championship Play-Offs met de acht beste clubs uit 1A. Daaronder is een Promotion Play-Offs die ook uit acht ploegen zal bestaan, de vier laatste uit 1A en de vier eerste uit 1B. In het extreemste geval zullen er dus vier teams kunnen degraderen/promoveren.

Als laatste zijn er de Professional Play-Offs. Daar zitten de tien laatste ploegen uit 1B in. Zij starten met het aantal punten van de competitie en de laatste twee zullen naar het amateurvoetbal gaan. Volgens de audit zal de competitie zo kunnen uitgroeien tot de zesde sterkste van Europa. Er zullen meer wedstrijden met grote inzet worden gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goed voorstel?

Ja
53%
Nee
47%
(472 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws