Veel lof voor Edward Still: “Hij zorgt voor een stijlbreuk bij Charleroi”

Veel lof voor Edward Still: “Hij zorgt voor een stijlbreuk bij Charleroi”

21-09-2021 10:45
6

Dit seizoen staat Edward Still voor de groep van Sporting Charleroi. Marc Degryse is lovend over de coach van de Carolo’s en geeft zijn mening tegenover Het Laatste Nieuws.

Degryse ziet een andere stijl bij Charleroi door Still. “Still zorgt echt wel voor een stijlbreuk bij Charleroi. Voor zover ik mij kan herinneren - en ik weet wel, ik word wat ouder, ik vergeet al eens wat - is Charleroi de voorbije jaren altijd een ploeg geweest die speelde vanuit de re-actie. Heel enthousiast, in een aangename sfeer op Mambourg, maar voetbal vanuit balbezit was ginder nooit de prioriteit. Ik heb de indruk dat Still een andere weg wil inslaan.”

Ook is Degryse lovend over Adem Zorgane. “Zaterdag tegen Club voetbalde Charleroi met vertrouwen en overtuiging - en persoonlijkheid. Stevig. En één statistiek viel me op: Charleroi maakte in negentig minuten maar drie fouten. Drié! Da's toch straf?! Wie mij opviel, was hun nummer 6: Adem Zorgane. Een Algerijnse middenvelder van 21. Ik zag hem al bezig op AA Gent vorige week, en toen vond ik hem ook al sterk spelen. Ik ben benieuwd hoe Charleroi zich verder ontwikkelt."