Allegri reageert op Raiola: Chiellini niet zo goed als De Ligt op die leeftijd

Allegri reageert op Raiola: "Chiellini niet zo goed als De Ligt op die leeftijd"

18-09-2021 15:11

Matthijs de Ligt gaat na dit seizoen nergens heen, zo verzekert Juventus-trainer Massimiliano Allegri op de persconferentie voor de Serie A-topper van zondag. Mino Raiola stelde in een interview dat De Ligt mogelijk vertrekt, maar daar wil Allegri niets van weten.

De Juventus-trainer stelt dat De Ligt nog 'vele jaren' in het shirt van Juventus te bewonderen zal zijn. Het contract van de Nederlander loopt nog door tot de zomer van 2024. "Het is niet zeker dat De Ligt bij Juventus zal blijven. Hij is een van de beste centrumverdedigers ter wereld. De mogelijkheid bestaat dat hij Juventus verlaat aan het einde van het seizoen", zo liet Raiola in een interview met Tuttosport optekenen.

De Ligt kent een wat mindere seizoenstart in Turijn, maar is nog steeds een belangrijk onderdeel van de plannen van Allegri. "De Ligt is nog een erg jonge speler, hij moet zich verbeteren en gaat nog veel jaren bij Juventus spelen", zo reageert Allegri op de uitspraken van Raiola. "Hij is pas 22 jaar en een geweldige speler. Hij kwam hier toen hij twintig was. Toen schreef iemand al: hij is een toekomstig Ballon d'Or-winnaar."

"Kalmte is nodig bij De Ligt", aldus Allegri. "Het shirt van Juventus is een zware last op de schouders. Chiellini was waarschijnlijk niet zo goed als De Ligt op die leeftijd, maar pas toen hij 27 of 28 was. Toch ontwikkelde hij zich tot een geweldige speler. Dat kost tijd", zo sluit de Juventus-trainer af.